Menu

16. Kočičí Kámen

Při čtení Miriamina deníčku začne být brzy zřejmé, že Otto Skole s příbuznými hraje historickou verzi ČeSKOLEtu. (Inspirací pro šifru byla zadání zápovědy šifry č. 13. Využili jsme i rodinu SKOLE známou ze šifry č. 9 z roku 2016; rodokmen mohl napomoci k identifikaci toho, kdo je ve hře dítě, ale nebylo to nutné. A příběh samotný využívá mnoha historek z reportáží hráčů a z herního systému, jak jsme ho první půlrok hry sledovali.) Kromě sekvenčního postupu po jednotlivých stanovištích samozřejmě získává SKOLE tým jednotlivá Prasátka. Některá jsou nadhozena explicitně, jiná jsou přítomna implicitně z jejich definice:

27. 5. Holičovo prasátko při registraci.

3. 6. Praprasátko. (zadání vyzvedla Emílie, matka Otty a babička mnoha vnoučat, kterou “Otto osobně pozval” = zařadil do týmu). Startovní nezískali neb přijeli více než hodinu po začátku.

10. 6. Výletní prasátko. (Tým vyrazil v doprovodu čtyř dětí vyzvednout zadání na Gryble a vyfotil se u toho, zřejmě aby zaslal obrázek organizátorům.)

17. 6. Adrenalinové prasátko. (Vyzvednutí nápovědy na Jehle.)

1. 7. True story! Díky, týmy, za sdílení!

16. 7. Vytrvalé prasátko. (Po více než měsíci od vyzvednutí tým prolomil “gryblu” a zdá se, že to dali bez nápovědy.)

17. 7. Frajerské (Furiantské) prasátḱo. (Tým se v euforii vzdal získané nápovědy.)

19. 7. Noční a Poutnické prasátko. (Tým SKOLE se zařadil po bok mnoha týmů ČeSKOLEtu. Zde je mírná nejasnost v pořadí získání.)

22. 7. Zlaté prasátko a Metaprasátko (Krok celý víkend hladověl. Chytré a Čilé prasátko nezískali, protože se spletli v řešení šifry č. 5 a místo do Písku jeli do firmy Kámen a písek do Českého Krumlova – také oblíbené místo týmů, ty tam aspoň nemusely jezdit. Ziskem Zlatého získali také 5 prasátek během jednoho týdne, a tedy i Metaprasátko. Zápis je z následujícícho dne po jejich získání.)

12. 8. Vsuvka – spousta týmů nás netrpělivě urgovala, kdy už otevřeme další kus trasy!

26. 8. Soběstačné a Maratonské prasátko. (Tým naposledy přidal Ottovu švagrovou na řešení šifry č. 2. Vyzvednutím šifry v Táboře – Ktož sú boží bojovníci – naplnili podmínku. Skončili v Jevíčku – hranice Moravy, tedy u šifry č. 12., což na zisk Maratonce od šifry 7 stačí, viz 1)

3. 10. Výletní prasátko (Podruhé. Jak se totiž dále ukáže, Anna v době výletu na Gryblu už nebyla žádné dítě, anžto sama dítě už čekala. Týmu bylo odebráno a musel ho získat znovu výletem do Doubravice. Velmi volně podle skutečné události a rodokmenu z Poškoly 2016.)

14. 10. Reportážní prasátko. (Na základě Miriamina deníčku).

Prasátek ve hře bylo 26 a na webu mají jednoznačné pořadí, které náááhodou (asi tak dva týdny před otevřením stanoviště) mají pořadí dávající text MRTVY OHEN ZLUTA. Když dočteme až k Miriaminu výkřiku “Všechno je naopak! Úplně naopak!” a provedeme sémantickou negaci jednotlivých slov, dostáváme řešení ŽIVÁ VODA MODRÁ.