Menu

Šifra č. 26

HTML není povoleno, text lze *zvýraznit*

Vladan (Opravte Tykadla) píše, dne 30. 5. 2018 v 7:18

Překvapuje mne, že nikdo neorganizuje společný výlet do Holešovic ...

Miki (Set sail for fail) píše, dne 20. 5. 2018 ve 18:10

Skvělá šifra :)

Před přesunem autem někdo poznamenal, že by to třeba mohly být ty znělky.. Tak jsme se cestou bavili o tom, jak by to bylo fajn. Ale přece to tak nebude, ne? :D

Jsem moc rád, že bylo :) Jinak prostě stačilo vystříhat slabiky ze zvukových stop, kouknout v Audacity na spektrogram – a tóny úplně přesně (bez transpozice) odpovídaly. Akorát z těch zašuměných nahrávek občas vypadly dvě možnosti.

Spu (Iq43) píše, dne 4. 5. 2018 v 8:31

Stejně jako OprTyk... relativně rychle princip, ale hluchota a nekvalita nahrávek z hlaseni.net nám hluchounům nedovolila udělat zjistit víc přes udělátka typu audacity.
Analýzou délky hledané melodie a možností nádraží s východním východem a reklamním válcem jsem odhadl Holešovice a protože jsme pražáci, tak tam H. zajela a válec prozkoumala. Nic nenašla, takže jsme luštili dál.
Přidali jsme do týmu švagrovou, která poměrně rychle ze sestříhané verze poznala "to bude nějaký valčík" a 5 min poté "to jsou jasně Holešovice".
Nakonec jsme si tam s dětma udělali výlet na zmrzku, udělali cílové foto a dotáhli i toho maratónce.

Caster (Dost et al.) píše, dne 11. 5. 2018 ve 23:26

Nerad to říkám, ale "udělali cílové foto" je asi trochu spoiler pro toho, kdo vyluštil 26, ale ještě nevyzvedl 27 - i když očekávání hraničí s jistotou. Asi by bylo lepší, kdyby to orgové z příspěvku vymazali, spolu s tímto komentářem.

Bingo (Opravte Tykadla) píše, dne 25. 4. 2018 ve 22:47

První dva kroky (železniční mapa, nádražní znělky) byly vcelku rychlé. Ale vymlátit z toho finální melodii a spárovat s nějakou znělkou byl pro náš nemuzikální tým velký porod. Vtipné by bylo, kdyby další šifra byla na kadaňském nádraží, které má stejnou znělku.

Vladan (Opravte Tykadla) píše, dne 25. 4. 2018 ve 22:44

Opr, Tyk ... hluchota, a nejak jsme se upínali na délky tónů. Trošku nás mrzelo, že řešením nebyla Kadaň. To upřesnítko bylo tentokrát dost důležité.

Bingo (Opravte Tykadla) píše, dne 25. 4. 2018 ve 22:43

Tyk Tyk!